A Nyugat – magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán végeztem 2015-ben, német nyelv műveltségi területtel. A kezdetektől a győri Váci Iskolában tanítok, egyetemi gyakorlataimat is itt végeztem. A leendő elsőseimnek magyar és német nyelvet fogok tanítani.

Véleményem szerint nagyon fontos első osztályosoknál, hogy  az iskola és az óvoda közötti átmenetet igyekezzünk a gyerekek számára zökkenőmentessé tenni. Ehhez sok – sok türelem, idő és játékos foglalkozások, változatos órák szükségesek, amelyek motiválják őket az új ismeretek elsajátítására. Munkámban fontosnak tartom, hogy a gyerekek idővel nem csak önállóan, hanem együtt, csapatként is megtanuljanak dolgozni. Először párban kezdünk dolgozni, aztán a csoportmunkával és a kooperatív csoportmunkával is megismerkedünk. Nagy előnyt jelent ezeknél a módszereknél, hogy a gyerekek egymástól is tanulhatnak, illetve megtanulják, hogyan kell közösen együttműködve, innovatívan megoldani bizonyos feladatokat. Ez a későbbiekben, az iskolán kívüli életben is nélkülözhetetlen fontosságú lesz.

A napi rutin mellett nagy hangsúlyt kap a gyerekek életében a játék, és a különböző kreatív tevékenységek, amik nagy mértékben hozzátesznek a gyermekek személyiségének fejlődéséhez. Ugyanezen célból óráimra, napközis foglalkozásaimra meseterápiás meséket is olvasok a gyerekeknek, melyek az esetleges konfliktusok feloldásához is segítséget nyújthatnak.

 

      dig temahet  tehetseg  hatartalanul logo