Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság éjjel-nappal hívható gyermekvédő hívószáma: 06-80/630-155

 

2019.01.23 - 2019.01.27 [Präbichl - Ausztria]

 

A régi hagyományokat folytatva, sok év kihagyás után ismét elérkezett a sítáborozás ideje. Nagyon vártuk már az indulást, lelkesen készültünk, szervezkedtünk.  Most azon izgultunk, hogy a nagy havazások miatt kis csapatunkkal eljussunk sítáborunk helyszínére, az ausztriai Stájerországban található, családias légkörű Prabichlbe. Öt napot töltöttünk a hatalmas hóval borított kis városban.

A gyerekek és a felnőttek nagyon hamar elsajátították a síelés és snowboardozás rejtelmeit, így a harmadik naptól már a nagyobb pályákon síelhettünk, a csákányos felvonó után az ülős felvonót használva. Finom reggelit, meleg vacsorát kaptunk a szállásunkon. Mivel pályaszállásunk volt, a nagy hideg és szélviharok miatt délben pihenőt tartottunk és ebédre a helyi specialitásokat próbáltuk ki. Minden nap más időjárás várt bennünket. Volt hideg, szélvihar, ahol alig láttunk valamit és a szél hordta le a havat a pályáról. Hóesés, fél méteres friss hóval. Utolsó napon gyönyörű napsütés szélcsend, ideális síelő idő. Nagyon jól éreztük magunkat, sok szép élménnyel gazdagodtunk.

Köszönjük a szülőknek a sok szervezést, támogatást, hogy segítségükkel megvalósulhatott a gyerekek álma, megtanulhattak síelni!

Kristóf Csilla
tanárnő

      dig temahet  tehetseg  hatartalanul logo boldog iskola logo