Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság éjjel-nappal hívható gyermekvédő hívószáma: 06-80/630-155

 

2018. december 1-étől a - Békés Iskolák program keretében - iskolánk szürke lépcsői új köntösbe öltöztettük. Ezen túl egy új, békés üzeneteket közvetítő feladatot is ellátnak majd.

Az öntapadós fóliákon a békés egymás mellett élést segítő mondatok olvashatóak, például: Köszönök és viszonzom a köszönést! Észreveszem, ha segíthetek. Tiszteletet, kedvességet adok és kapok! Vigyázok magamra, vigyázok másokra! A békés megoldást keresem. Ezek a feliratok abban segíti a tanulóinkat, hogy nap mint nap olvasva, megerősítsék és elmélyítsék a békés egymás mellett élés legalapvetőbb tudnivalóit.

A Békés iskolák program az intézményi légkör javítását célozza. Néha egy-egy apróság is sokat javíthat az odajárók közérzetén, segítheti a közösségben való eligazodást, a közösséghez való alkalmazkodást. Thomas Gordon kiváló, neves pszichológus - a kommunikációs készségek és a konfliktuskezelés módszereinek kidolgozója - írta: „Ha csak arra tanítjuk meg a gyerekeket, hogy jól számoljanak és olvassanak, de arra nem, hogy jól kapcsolódjanak másokhoz, akkor sikertelen társadalmat építünk.”

A Békés lépcsőink olyan pozitív üzeneteket hordoznak, amelyeket mindennap olvasva, lassan magukévá tesznek tanulóink. Az utat a tudatosság felé azzal erősítjük, hogy a Békés lépcsők üzeneteit heti üzenetekként is megfogalmaztuk. Ezek a tanítási hetek nevelési célzattal kidolgozott fejlesztő mondatai, amire figyelünk - és egymást is figyelmeztetjük - az adott héten.

A Békés lépcsők feliratainak kidolgozását az iskolánkban működő „Békítő Teamnek”, illetve a budapesti „Szupervízós Békítő Teamnek”, külön is Adler Katának, Sándor Évának és Lénárt Krisztinának köszönhetjük. A feliratok kivitelezését Csanakiné Várhegyi Adriennek köszönjük.

Külön köszönöm az Esélyt a Szentiváni Ifjúságnak Egyesületünk támogatását, mely közel 60.000 forinttal járult hozzá, hogy a lépcsők így, különleges módon díszíthessék iskolánkat.

Iskolám nevében szeretnék köszönetet mondani érte!

Répásiné Hajnal Csilla, igazgató

 

01

 

      dig temahet  tehetseg  hatartalanul logo boldog iskola logo