Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság éjjel-nappal hívható gyermekvédő hívószáma: 06-80/630-155

Elsős tanítók - 2019/2020

 

Iskolánkban működő TIE csoportként fontosnak tartjuk, hogy a különböző világnapokkal, az adott témával kapcsolatosan programokat szervezzünk tanulóinknak.

Március 22-én a Víz világnapja alkalmából a 3. évfolyamos diákjaink óráit most e téma köré szerveztük. A nap sikere a kollégák együttműködésének volt köszönhető. Minden tanító, akinek aznap órája volt a 3. évfolyamosokkal, a vízzel kapcsolatos témák köré építette fel óráját. Magyar órán időjárás jelentést készítettek, testnevelés órán pedig egy mesebeli tengerre utaztak, ahol különböző akadályokat kellett legyőzniük. Matematika órán csoportokban teljesítettek állomásokat. Környezetismeret órákon rejtvények és találós kérdések megfejtésével bővítették tudásukat. Technika órán kísérleteztek, rajzon pedig a nap folyamán szerzett, illetve felelevenített tudásukat egy plakáton foglalták össze.

A tanítás végén kollégáimmal megállapítottuk, hogy egy ilyen nap nem csak élmény a gyerekeknek, hanem a téma adta tudást is sokkal könnyebben tudják elsajátítani.

Végh Alexandra
a Váci iskola pedagógusa

 

01

02

 

      dig temahet  tehetseg  hatartalanul logo boldog iskola logo