Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság éjjel-nappal hívható gyermekvédő hívószáma: 06-80/630-155

Elsős tanítók - 2019/2020

 

2018. március 12-én - a húsvéti készülődés jegyében - iskolánk tanári karának lehetősége nyílt megismerkedni különböző tojásfestési és tojásdíszítési technikákkal.

Benyeczkó Ilona, a Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola intézményvezetője, mesterpedagógus és szaktanácsadó - édesanyjával, Benyeczkó Lászlóné gyémánt diplomás pedagógussal érkezett hozzánk, aki gyermekkorában az ő tanítómestere is volt és 25 éve együtt szerveznek közösen játszóházakat.

Szakértelmük és gyakorlatuk rendkívül nagy ezen a területen, ezt már az elején láthattuk. Gondosan előkészített asztalokkal vártak minket, tele rengeteg közelről megfigyelhető és kézbe vehető mintadarabbal. Diavetítéses bemutató után – melyből kiderült, hogy milyen hagyománya és mennyi módja is van a tojásdíszítésnek - munkához is láthattunk. Igyekeztünk minél több dolgot kipróbálni, és türelmes segítségükkel a legbátortalanabbak is könnyedén készítették el a tojásokat beborító mintázatokat. Használtunk ragasztót és csillámport, csipkéket és zsinórokat, tojásfestéket, növényi leveleket, méhviaszt, írókát…

És hogy legyen mibe tennünk ezeket a csodákat, megtanították nekünk egy mutatós tojástartó elkészítését is, így a sikerélményünk még nagyobb lett.

Sok új ötlettel gazdagodtunk, tapasztalatot szereztünk és sok mosolygós percet töltöttünk együtt.

Nagy élmény volt Ilonát és édesanyját figyelni és hallgatni, összhangjuk lenyűgöző. Csodálatra méltó, amit ők egy egyszerű tojásból alkotni tudnak.

Köszönjük, hogy eljöttek hozzánk, és bevezettek minket a húsvéti „szöszmötölő” munkába, a tojásdíszítés rejtelmeibe. Ősszel visszavárjuk őket, hogy megmutassák nekünk, hogyan lehet kukoricacsuhéból csodákat alkotni.

 

Mecséri Krisztina pedagógus

 

01

      dig temahet  tehetseg  hatartalanul logo boldog iskola logo