Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság éjjel-nappal hívható gyermekvédő hívószáma: 06-80/630-155

 

 

Iskolánk, a Győri Váci Mihály Általános Iskola 2017. szeptember 30-án - ünnepélyes keretek között - az egészséges életvitelre ösztönző tanösvényt adott át a szentiváni közösségének.

A 12 táblából álló tanösvény picike ugyan, de frekventált helyen, a faluközpontban került felállításra. Ha a templom felől a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ felé sétálunk, a tanösvény bal oldalán az iskola, jobb oldalán az óvoda szegélyezi. 

A felállított - tájékoztató és figyelemfelhívó táblákat felsorakoztató - tanösvény pályázati pénzből épülhetett meg. GYMJV önkormányzata, a "WHO Egészséges Városok Program" keretében írta ki azt a pályázatot, melyre iskolánk sikeresen pályázott.

Teljes körű iskolai egészségfejlesztési mintaprogram kidolgozására pedagógusainkból TIE csoport alakult, akik megtervezték és elkészítették azt az iskolai egészségre nevelő programot, melynek jövőbeni fő célja a fiatalok egészséges életmódra és életvitelre való nevelése. Ezt a célt hivatott támogatni az Egészség-tanösvényünk is.

A TIE csoportot szakmailag Miklósyné Bertalanfy Mária, a GYMJV Humánpolitikai Főosztályának címzetes vezető főtanácsosa, a WHO Egészséges Városok koordinátora, és dr. Bazsika Erzsébet az ÁNTSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Intézete egészségvédelmi osztályvezető főorvosa segítette.
A tanösvény tábláit is ők ellenőrizték és hagyták jóvá.

Ezennel szeretném megköszönni, hogy az önkormányzatok továbbra is magukénak is érzik az iskolákat, továbbra is igyekszenek támogatni őket, ahol erre lehetőség adódik. Hálásan köszönjük!

Végül, szeretném kérni mind a diákok, mind a felnőttek segítségét, hogy figyeljünk rá mindannyian, hogy a tanösvény épségben a helyén maradjon és akkor segíteni fog mindannyiunkat, mind a tanulásunkban, mind az életünkben.

 

Répásiné Hajnal Csilla, igazgató

01

02

 

 

      dig temahet  tehetseg  hatartalanul logo boldog iskola logo